Bij Fameuse bent u op het juiste adres voor de heerlijkste tapas in Maastricht op Italiaanse wijze.
Wij zijn gevestigd aan het Vrijthof, waardoor u Maastricht echt beleeft en we u meenemen op een culinaire reis naar de Italië met heerlijke Italiaanse tapas en de lekkerste Italiaanse wijnen.

Italiaanse Gazpacho

Bij onze italiaanse tapas, de antipasti serveren wij u graag een vers gemaakte Italiaanse gazpacho. Dit is een soepje, van origine uit Spanje en is niet te missen bij tapas. Een leuk feitje is dat gazpacho al ver voor de Romeinse tijd gemaakt werd door Spaanse herders. De reden hiervoor is dat gazpacho de honger stilt, de dorst lest en het lichaam voorziet van de nodige vitamines en zout. 

Prosciutto di Parma

Bij onze tapas krijgt u ook de bekende prosciutto di Parma, ofwel de bekende Parmaham.
De ham mag alleen de naam Parmaham dragen wanneer het varken geboren is in de provincie Parma komt en voldoet een verschillende voorwaarden, die u hier kunt lezen.
De ham is authentiek gedroogde ham moet minstens 12 tot 15 maanden drogen en wordt ingewreven met zout. Hierdoor krijgt de ham een milde, zoutige smaak en wordt deze veel verwerkt in traditionele Italiaanse gerechten en uitermate geschikt voor Italiaanse tapas.

Voor de echte liefhebber of de geïnteresseerde verwijzen we graag door naar verdere informatie over Parmaham

Verse kruiden, verse tapas

Bij Italiaanse tapas in Maastricht horen natuurlijk de meest verse en smaakvolle Italiaanse ingrediënten. Denk hierbij aan de groenste basilicum en de meest rode tomaten.
Daarnaast gebruiken we graag ingrediënten zoals knoflook, olijfolie en Italiaanse kruiden. 

Open keuken

U kunt heerlijk komen genieten van de tapas op ons terras of in ons restaurant. Onze keuken is open, waardoor u altijd zicht heeft op onze koks die iedere dag weer voor u de meest heerlijk gerechten klaarmaakt.